+ 48 88 66 78 955
INCI:

C12-15 Alkyl Benzoate


Producent:

DJC CO., LTD.

Opis:

DJ AB to benzoesan alkili C12-15 (C12-15 Alkyl Benzoate) firmy DJC – ester kwasu benzoesowego i alkoholi tłuszczowych o długości łańcucha C12–C15. Pełni funkcję emolientu, poprawiając rozprowadzalność i odczucie na skórze, a jednocześnie dobrze rozpuszcza krystaliczne filtry UV. Dzięki temu pomaga zwiększyć skuteczność ochrony SPF i jest jednym z podstawowych emolientów w kosmetykach przeciwsłonecznych.

  • Lekki emolient estrowy poprawiający rozprowadzalność receptury
  • Dobry rozpuszczalnik krystalicznych filtrów UV w fazie olejowej
  • Wspomaga osiągnięcie wyższego współczynnika SPF w recepturach przeciwsłonecznych
  • Nadaje skórze gładkie, nietłuste wykończenie po aplikacji

Zastosowanie: Kosmetyki przeciwsłoneczne, kremy z SPF, emulsje pielęgnacyjne, produkty do makijażu.

  • Wprowadzać do fazy olejowej; szczególnie przydatny jako rozpuszczalnik filtrów UV.
  • Zalecane stężenie oraz warunki wprowadzania znajdziesz w karcie technicznej (TDS); nasi technolodzy pomogą dostosować je do Twojej receptury.
Zapytaj o cenę